Szalon Retró

Már a retró autóknak is van szalonjuk. Párizsban évente rendezik meg a nekik szánt eseményt, a Retromobile-t. Idén február 6. és 10. között. Az egyik legnagyobb francia márka, a Citroen idén ünnepli 100-adik születésnapját. Nagy durranással készült a szalonra.

 

Szalon Retró

Száz év modelljeiből 30 mérföldkövet mutattak meg. 10 sorozatgyártású modellt, 10 koncepcióautót, 10 versenykocsit. Csupa ikonikus modell. A standot megcsodálhatjuk itt. A szalonra készült ünnepi katalógust letölthetjük innen.

Szalon Retró

Kacsa, Istennő, Méhari, CX, Traction Avant, H10 fourgon, Xsara Kit Car, C4 WRC, ZX Raid és még sok-sok izgalmas modell. A francia márka számos ikonikus autót hagyott örökül. Az innováció, a stílus mindig jelen volt a két chevron életében. A fent említett modellek mindegyike kiemelt helyen szerepel az autózás történelemkönyveiben.

Szalon Retró

A lélegzetelállító stand méltó ünneplése a hagyományoknak. A kiállított koncepcióautók között felfedezhetjük a Picasso formai elődjét, a Xanae-t 1994-ből és az ikonikus Camargue-ot is 1972-ből.

Szalon Retró

A Fantasztikus SM mellett nehéz levegőt venni, még nehezebb az 1972-es Marokkó Rallyn induló ikonikus versenyváltozata mellett.

Szalon Retró

A galériában vannak még képek:

Szalon Retró

Forrás: Citroen