Az ötvenes évek végéről, hatvanas évek elejéről hoztunk két ikonikus német autót. Két végletet. Ma már mindkettő ára elég magas és Amerikában egy-egy boldog gyűjtő tulajdonát képezi.

 

Volkswagen Bogár 1963-ból. Igazi ikon, nem kell különösebben bemutatni. Formáját mindenki ismeri. Ez a csodaszép piros példány az AutoBarn aukciós ház által talált gazdára nem is olyan régen az Egyesült Államokban. 

Csillogó piros szín és krómelemek. A jellegzetes "US-specific" lökhárítókkal. A Herbie-t megformáló bogárhátú és az 1963-as sorozathoz tartozott. Csodálatos állapotban maradt meg.

A "sirályszárnyas" Mercedes vagy német nevén "Gullwing" az ötvenes évek és hatvanas évek elejének ikonikus sportautója, az autópályák "réme" volt. Hivatalosan 300 SL néven anyakönyvezte a Mercedes, ez a 3 literes, soros hathengeres közvetlen befecskendezéses motorra utalt. Az SL a "Super Leicht" , szuper és könnyű szavakat rövidítette. A vadító sportkocsi végsebessége 264 km/h volt, ha a benzinkút nem is volt utána kötve, de egy 130 literes üzemanyagtartály gondoskodott a hatótávról is. Jellegzetes felfelé nyíló ajtajain ma is ugyanolyan stílusososan közlekedhet sofőr és utasa, mint 1954-ben. Ez a csodálatos cseresznyepiros kivitel is az Egyesült Államokban talált gazdára.

Forrás: Tumblr / AutoBarn Classic cars