A Citroen DS alapból nem mindennapi autó. A Henri Chapron karosszériaépítő által készített cabriolet kivitel még egy szintet emel az exkluzivitáson. Azonban a CX turbómotorját egy Chapron kabrióba építeni!? Nos, az tényleg nem mindennapi őrület és természetesen csak egy amerikai fejéből pattanhat ki!

 

Henri Chapron párizsi műhelyében bevégezték azt, amit a Citroen forrás és kapacitás hiányában nem tudott. Elkészítették a népszerű DS kabrióváltozatát. Külön megrendelésre, egyedileg készítve. A Chapron-féle DS-ből 1958 és 1971 között 1365 darab készült. Miután a DS gyártása megszűnt egyedi alapokra építve még 1978-ig gyártottak néhány DS kabriót.

Az RM Sotheby's Monterey-ben fogja árverésre bocsátani a posztban szereplő 1963-as Chapron kabriót. A metálkék különféle árnyalata játszik az áramvonalas karosszérián. A tető színe is sötétkék. Belül vajszínű bőr belső fogadja az utasokat. Egyedi Jaeger műszerek tájékoztatják a sofőrt a vezetéshez szükséges információkkal.

A csodás kabriót 2004-ben, Hollandiában restaurálták, majd az Egyesült Államokba került egy Citroen-rajongó fanatikus tulajhoz, aki a klasszikusokat rendszeresen versenyeken is megjáratja. Ekkor került az utód, CX turbós erőforrása a motortérbe. Természetesen az átalakítás minden fázisa fotózva és dokumentálva van, és az eredeti 1,9 literes motor is jár majd a nem mindennapi kabrióhoz.

Képek forrása: RM Sotheby's