A BMW a június 25-27-ig tartó NEXTGen eseményen fogja bemutatni a vadonatúj 8-as Grand Coupét, ami a 8-as széria megkoronázása lesz.

 

A négyajtós limuzin tekinthető az abszolút csúcs BMW-nek. Minden létező extra, minden vezetéstámogató elektronika elérhető lesz benne, amit a bajor márka ma kínál. A kidolgozás minőségéréről, a teljesítményről és a stílusról ne is beszéljünk.

Már az alapmodell is tartalmazza a sportüléseket, a fém taposókat a pedáloknál, a Vernasca bőrrel bevont utasteret és a kéz nélkül nyitható csomagtérajtót, a BMW Head-up display-t, a BMW személyi asszisztenst.

A sportautók teljesítménye és a Grand Tourismók kényelme és eleganciája ötvöződik az új Grand Coupéban. Az adaptív LED Mátrix fényszórók és a LEDES hátsó fények is az alapfelszereltség részét képezik, ahogy az utastéri hangulatvilágítás is.

Az opciós listán a Merinó bőrrel bevont utastér, a BMW Laserlight technológia, a króm csomag és a Bowers & Wilkins audiorendszer adja.

Elérhető modellváltozatok:

  • BMW 840i Grand Coupe (soros hatos hengeres, 3 literes benzines, 8 sebességes Steptronic, 340 LE, 500 Nm), elérhető lesz xDrive hajtással is
  • BMW M850i xDrive  Grand Coupe (V8-as benzines, 8 sebességes Steptronic, 500 LE, 750 Nm)
  • BMW 840d xDrive (soros hatos dízel, 8 sebességes Steptronic, 320 LE, 680 Nm)