Toyota GT86 British Racing Green Japan

A Toyota GT86-os széria, és édestestvére a Subaru BRZ már 2013 óta jelen van a piacon. A márka be is jelentette, hogy sportkocsi-fronton mindenképp fontos szerepet szán a sorozatnak, mint a Supra „kistestvérének”. Az utód is biztosan érkezni fog, igaz, 2021 előtt biztosan nem fogunk vele találkozni a szalonokban. Addig is jó lesz figyelni, mert a japán márka különféle limitált sorozatokkal igyekszik fenntartani az amúgy sem csekély érdeklődést a GT86 iránt.

 

Kezdetnek itt van például a legújabb: a British Racing Green, a legendás brit sportkocsik színére hasonlító zöld árnyalatban. A beltérben a külső színhez passzoló igényes, kávébarna bőr és fekete Alcantara keverék gondoskodik a látványról és a tapintásról. A műszerfalat is Alcantara borítja. Igényes, narancsos varrás dísziti a kormányt, az ülések szélét, és a váltószoknyát.

Toyota GT86 British Racing Green Japan

Kívül a speciális fényezés mellett aranyszínű 17”-os felnik, vörös Brembo féknyergek, és dögös spoiler-szett gondoskodik az egyedi megjelenésről. A speciális SACSH lengéscsillapítók pedig a kivételes útfekvésre helyeznek hangsúlyt.

Toyota GT86 British Racing Green Japan

Február 12-től május 31-ig adható le rendelés az autókra. Júliusban érkeznek majd az első példányok a boldog vevőkhöz. Sajnos van egy rossz hírem: csak Japánban és csak jobbkormányos kivitelben lesz elérhető… Úgy hiszem, ez csak növeli az exkluzivitást és a későbbi gyűjtői értéket.

További képek a galériában:

Toyota GT86 British Racing Green Japan

-GTH-

Forrás: Toyota Japan