Már javában zajlik a bivalyerős kisautó legújabb nemzedékének fejlesztése és tesztelése. A szakemberek megszakították sűrű programjukat, hogy egy körre megfuttassák az újdonságot a Nürnburgringen a hétvégi 24 órás futam előtt.

 

Már tradíció a John Cooper Works kivitel elkészítése a retró kisautóból. Az első generáció legsportosabb modellje, a Cooper S-volt, amit 2006-ban lehetett GP kittel kérni, hogy még izmosabb és látványosabb megjelenésű legyen.

A következő generációból 2012-ben már külön GP kivitel készült limitált számban, az aktuális generációból pedig épp fejlesztés alatt áll, azonban a félig álácázott modellt a fejlesztőcsapat nem restellt jól meghajtani a Zöld Pokolban.

A végeredmény: a kocsinak sikerült 8 perc alatt megfutnia egy kört, amivel elődjét is maga mögé utasította. Ebben szerepet kap a 300 lóerős motor és a Twin Power Turbo technológia.

Végül az elődök és az utód prototípusa is pózolt egyet együtt. Az új Mini JCW GP kivitel jövőre érkezik és 3000-es limitált példányszámban kerül értékesítésre. Nem árt már most felkészülni, ha szeretnénk egyet a garázsunkba.