A Bugatti idén ünnepli 110. születésnapját. Genfben az évforduló alkalmából lélegzetelállító újdonságot lepleztek le! A "La Voiture Noire" egyszeri és megismételhetetlen, nem készül belőle több példány. Már gazdára is talált. Horribilis áron!

 

Elképesztő forma, elképesztő teljesítmény, elképesztő ritkaság. A "La Voiture Noire" több, mint méltó megünneplése a 110. születésnapnak. Káprázatos mattfekete fényezés, a forma a legendás Type 57 SC Atlanticot idézi meg, de a mostani és korábbi Bugatti modellek vonásai is felfedezhetőek benne, a Bugatti design új szintre emelése.

Az autó lelke az egyedi és híres 8 literes W16 1500 lóerős teljesítménnyel és 1610 Nm maximális forgatónyomatékkal. Igazi remekmű, mint az autó maga.

A "La Voiture Noire" egyetlen példányban készült, csak a genfi szalonon kerül kiállításra. Az ára eszméletlen, 11 millió Euró. Minden idők legdrágább új autója! Ha valaki mégis elgondolkodna, hogy megveszi, sajnos már késő. Egy "Bugatti rajongó" személyében már megvan a vevő, kilétét viszont nem árulta el StephanWinkelmann, a márka vezérigazgatója.

Forrás: Bugatti