Újdonság

Újdonság

Tavaly év végén, a Los Angeles Motorshow-n mutatkozott be a Mazda 3 legújabb generációja, idén először az észak amerikai kontinensen vált elérhetővé, mostanra pedig hazánkban is elérhető.
A japán márka legújabb dobása a CX-30, amit a CX-3 és CX-5 közé, aranyközépútként pozícionált, a genfi szalon sztárja volt.

 

Újdonság

Újdonság

Újdonság

A 3-as sorozatot 2003-ban vezette be a Mazda. Akkor még a "Zoom-zoom" érzés jegyében, sportosabb, izgalmasabb modellekkel kezdtek el jelentkezni. Mára ez teljesen új modellfilozófiává fejlődött. A Kodo formanyelv az emberközeliséget, a természetességet helyezi előtérbe. A hagyományos japán stíluselemeket és rafinált vonalakat művészien oltja autóformába. A hajtásról a legújabb generációs SKYACTIV-X, SKYACTIV-G és SKYACTIV-D erőforrások gondoskodnak.

Újdonság

Kétféle karosszériával lesz elérhető: az ötajtós a sportos, szexi, a szedán pedig az elegáns vonalat erősíti.

Újdonság

Újdonság

Újdonság

Egy ötajtós 3-as hatchback, már körülbelül 7 millió forinttól a miénk lehet.

Újdonság

Újdonság

Újdonság

A CX-30 formája a kupék könnyedtségét és SUV-k robosztusságát igyekszik egyesíteni. Meglehetősen kívánatosra sikerült. A Kodo formanyelv itt is tetten érhető. Yohaku, az üres tér szépsége, Sori, az ívek egyensúla, Utsoroi, fények és árnyak játéka. Úgy fest a Mazda megint egy szívfájdítóan szép SUV-val tarolna a piacon. Az utastérben is mindent a vezető köré terveztek a közlekedés könnyedtségét, természetességét szem előtt tartva.

Újdonság

A hajtásról a Skyactiv család Euro 6d-TEMP normáit teljesítő benzines és dízeles erőforrásai gondoskodnak majd. Mindegyik benzinmotor a Mazda "enyhe" hibrid megoldásával lesz ellátva, a megoldás nemcsak a környezetet védi, hanem a vezetés élményét is gazdagítja, hiszen A CX-30 gyorsításnál kihasználja majd az elektromos motor erejét.

Videón a Mazda 3 Sedan:

Forrás: Mazda