A Fiat 500 egy új különleges kiadása mutatkozott be a napokban, ami Olaszország fénykorát, a 60-as éveket idézi meg. Frederico Fellini legendás filmjének, a Dolce Vitának egyik szimbolikus helyszíne volt a Trevi kút Rómában. A limitált szériás 500-as is itt fotózkodott.

 

 

Róma a hatvanas években nyüzsgő metropolisz, tele befolyásos és híres emberekkel, sztárokkal, akik trendi kávéházak teraszain üldögéltek és az első pletykalapokat forgatták, amikbe az első paparazzik kapták lencsevégre az elit krémjét váratlan és néha kompromittáló helyzetekben.

A város zsúfolt forgatagában a Fiat 500-asok az utcakép meghatározó részei voltak, és a kisautó nemcsak széles tömegek mobilizálását szolgálta, hanem a hírességek is előszeretettel vezették és suhantak le vele a tengerpartra, vagy nyaralóikhoz.

Ezt a korszakot idézi meg újra a Fiat az 500 Dolce Vitával, ami elérhető hagyományos 500-asként és Kabrio kivitelben is. A kabrió kivitel teteje a retro strandszékeket és ernyőket idézi meg, amiket Capri tengerpartjain lehetett látni.

A modellek külsején sok sok króm, gyémántbevonatú alufelnik, belül elefántcsontszínű bőrülések és a hajókban alkalmazott fával bevont műszerfal fogadja az utasokat. Az 500 Dolce Vita az 1,2 benzinessel és a 85 lovas 0,9 literes TwinAir motorral is választható. Manuális vagy Dualogic váltóval.