Folytatódik a mini-SUV-k csatája, a Ford Puma múlt heti debütje után, a Renault is lerántotta a leplet a vadonatúj Captur-ről.

 

A Clio-alapú újdonság, a Clio-hoz hasonlóan, háromféle hajtáslánccal lesz majd elérhető. Benzines (1,0 TCe GPF 100, 1,3 TCe GPF 130 és 155 lovas kivitelben), dízel (blue dCi 95 és 115 lovas kivitelben) és a szegmensben először kínált plugin hibrid kivitelben: 1,6 E-TECH plugin-Hybrid.

A külsőben sikerült, a Clio-hoz hasonlóan az előd formáját átültetni az új modellbe. Immárom teljes mértékben LED-es fényszórok adják az autó arcát. Számos dinamikus és modern dizájnelem dobja fel a Capturt, ami még mindig a városi és kertvárosi "terepre" lett kitalálva. A terepes marconaság hiányzik belőle.

Az utastér is igazán nagy durranás, LCD kijelző kap helyet a hagyományos kilométeróra / fordulatszámmérő helyén. A középkonzolon is egy hatalmas lebegő érintőkijelző foglal helyet. A váltókar is egy különleges lebegő konzolról kezelhető.

Választható lesz majd készínű fényezés, teljesen testreszabható az utastér hangulata, színvilága és Initial Paris kivitel is elérhető lesz.

Az új Captur a Clio-hoz hasonlóan számos okos vezetéstámogató eszközzel könnyíti majd meg sofőrje és utasai dolgát, vagy védi meg életüket. Ilyen a sávtartó, táblafelismerő, vészfékasszisztens, parksegéd, holttérfigyelő. Elérhetőek a mini-SUV-k szegmenségben is már.

Újabb erős versenyző érkezett a mini-SUV szegmensbe.