Újdonság

A Land Rover Evoque Cabriolet, mint luxus SUV tető nélkül, először sokkolta a közönséget, majd óriási siker lett. Idén pár szegmenssel lejjebb, a The Beetle és az A3 Cabriolet "kinyírása" után a VW villantott tető nélküli SUV-t. De még mekkorát!

 

Újdonság

A T-Roc a Golf VII műszakiságán (MQB platform) osztozva hasogat szeleteket a kompakt méretű SUV-k piacából, 2017 óta. A VW gondolt egyet és idén kihozta a "topless" verziót... Még fel sem száradtak a könnyeink a The Beetle gyártásának leállítása és a bejelentés után, miszerint az A3 Cabriolet gyártását jövőre szünteti meg a konszern. Most itt egy új vászontetős.

Újdonság

A kompakt SUV trendi. A nyitott tetejű kompakt SUV, új generációs infotainment rendszerrel még trendibb. A T-Roc Cabriolet-nak prognosztizálható a siker. A tetővonal és a vászontető megidézi a nyitott Golf és a The New Beetle sziluettjét. Egy emelt hasmagasságú városi terepjárón. Némi Land Rover Evoque és luxus érzettel fűszerezve (gyémánt mintázatú bőrkárpitozás is elérhető lesz). 

Újdonság

Egyébként a vászontetős terepjáró / SUV nem újkeletű dolog: gondoljunk a klasszikus Jeep-re, a Suzuki Jimny, Vitara korai generációinak vászontetőseire, az első RAV4-ekre... Viszont teljes hosszában nyíló tetővel, olyan formában, ahogy az Evoque jelentkezett, a T-Roc folytatta a sort, és állítólag a BMW is készülődik nyitott SUV-val, abszolút újszerűnek és formabontónak hat.

Újdonság

Borulásgátló, megerősített első szélvédőkeret, boruláskor bukókeretként funkcionáló hátsó fejtámlák gondoskodnak a biztonságról. A vászontető elektronikusan old és zárol, 30 km/h sebességig pedig menet közben is működtethető (plázs parkolójából való kihajtás, miközben az eső megered). 

Újdonság

A hajtásról kétféle benzines turbós egység gondoskodik. Az 1,0 literes TSI 115, az 1,5 literes 150 lóerővel érkezik majd.

Újdonság

Hivatalosan az őszi IAA-an (szept. 12-22.) rántják majd le a leplet a T-Roc Cabriolet-ről, és jövő tavasszal a nyitott tetős szezon kezdetén válik majd elérhetővé a szalonokban.

Újdonság