Úgy tűnik az Audi is beáll a sorba, és kupé-formájú SUV-val jelentkezik. Azonban a prémium kompakt szegmensben elsőként rukkolt elő csodafegyverével, a Q3 Sportback-el.

 

Hol vannak azok az idők, mikor az Audi modelljei csak a letisztultságról és eleganciáról voltak híresek? Manapság már dögösnek, szexinek, SUV-nak is kell lenni, hogy vigyék a "portékát". A nemrégiben megújult Q3-as már számtalan díjat bezsebelt, elérkezett az újabb bőr lehúzására a modellsorozatról.

Már az első képek alapján sikert jósolhatunk a jövevénynek. A forma igazi telitalálat. Kompakt méretben elevenedik meg benne az S8, az e-Tron, a Lamborghini Urus és mindezt jókora single frame hűtőmaszkkal fűszerezi. Kompakt méretben.

Az utastérben minden a multimédia köré épül: Audi MMI, 10 collos központi kijelző, 12,3 collos Audi Virtual Cockpit, Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitás. 

A futómű 6 fokozatban állítható, az elektronikus kormányrásegítéssel a lengéscsillapítók feszességével egyetemben. Akár városik, akár terepes kiruccanás van kilátásban, akár saját magunknak is konfigurálhatjuk a Q3 felfüggesztését.

A motortérben kezdetben a 150 lovas 2.0 TDI és a 230 lovas 2.0 TFSI köszön majd vissza. Választható lesz a Quattro-hajtás, az S-tronic sebességváltó és a 48V-os enyhe-hibrid rendszer is.

Biztonság terén sem lesz ok panaszra: a sávelhagyásra figyelmeztető, vészfékezésre készítő, és holttérfigyelő rendszereket alapáron adja az Audi.

Az újdonság ősztől lesz elérhető.