A vadonatúj 3-as BMW már tavaly év vége óta a piacon van, a bajor márka elérkezettnek látta az időt, a Touring kivitel piacra dobásához. Az új Touring a BMW #NEXTGen-en, Münchenben mutatkozik be először idén nyáron, a hivatalos premier pedig az őszi frankfurti szalonon lesz.

 

A szedán dinamikus formáját sikeresen ültették át a Touringra is, a legújabb nemzedék is méltó az úttörő ős-sportkombikhoz. Természetesen a csomagtérajtón a szélvédő az ötödik ajtótól függetlenül is nyitható.

Lesz M széria is, ami adaptív futóművet, M differenciált, állítható sportkormányt, 19 collos felniket fog kapni, egyébként az M-el együtt négy felszereltségi szint lesz: Advantage, Sport Line és Luxury Line.

A piaci bevezetés szeptember 28-tól várható, kezdetben 3 dízel és 3 benzines erőforrásal érkezik, 2020 nyarától pedig plugin hibrid kivitelben is elérhető lesz. Benzinmotorok: 320i (soros négyhengeres, 184 LE / 300 Nm), 330i (soros négyhengeres, 258 LE / 400 Nm), elérhető xDrive hajtással, 340i (Soros hathengeres, 374 LE / 500 Nm) csak xDrive-al lesz elérhető. Dízelmotorok: 320d (soros négyhengeres, 190 LE / 400 Nm), xDrive hajtással is választható, 330d csak xDrive hajtással (soros hathengeres, 265 LE / 580 Nm).
Novembertől érkezik még 318d és a 320i kivitel is.

Vezetéstámogató rendszerekből bőséges a választék. Sávtartó, parkolóasszisztens, Park Distance Control 360 fokos kamerákkal, a BMW Drive Recorder pedig 40 másodperces videókat tud rögzíteni a jármű körül. Természetesen a BMW személyi asszisztens, a BMW Operating System 7.0 távoli szoftverfrissítéssel is elérhetőek az autóhoz.

A hátsó ülésen a gyártó ígérete szerint 3db gyerekülés simán elfér majd egymás mellett. Ősztől a sportos prémium kombira vágyó családok már számolhatnak az új 3-as Touringgal.

​​​​​​​