A Skoda egy sor újdonságot leplezett le nemrégiben. A cseh márka ugyanis rálépett az e-mobilitás egyre hosszabb ösvényére. Ráadásul egy új Scout modellt is kihoztak.

 

Skoda Superb iV

Íme a legeslegelső plugin-hybrid modell a Skodától! A Superb iV 55 km-es tiszta elektromos hatótávot és 850 km-es kombinált hatótávot kínál. A 218 lovas 1,4 TSI motort párosították elektromotorral. Kombi és ötajtós kasztnival is elérhető lesz, a gyártás ősszel indul a Csehországbeli Kvasiny üzemben.

Skoda Citygo iV

A patinás cseh márka történetében a legeslegelső teljesen elektromos modell. Igazából a 2013 óta piacon lévőb VW e-Up édestestévre. Minden esetre nem tudni hazánkban elérhető lesz-e, konkurál-e majd konszerntársával. Annyit tudunk, hogy egy feltöltéssel 223 km megtételére lesz majd képes a városi mini, A 61 kw teljesítményű motor maximális forgatónyomatéka 210 Nm és 12,5 másodperc alatt van százon.

Frissült a Skoda Superb

A “nagy” Skoda félidős facelifthez érkezett, új vezetéstámogatórendszereket kapott és LED mátrix fényszóró is elérhetővé vált a modellhez. Ha a Scalahoz is rendelhető, itt volt az ideje, hogy a felsőbb kategóriás Skoda is megkapja a Skoda Crystal Lighting rendszert. Új hűtőrácsot is kapott a modell. Dögös Sportline kivitel is elérhető lesz a cseh zászlóshajóhoz. Fekete hűtőrács, 18 collos könnyűfém felnik, sportkipufogók, Alcantara sportülések, karbon betétek az utastérben és alap LED mátrix fényszórók jellemzik majd. A választható motorok: 1.6 TDI 180 lóval, 2.0 TSI 272 lóval, és 2,0 TDI 190 lóval.

Skoda Superb Scout

Végre a legnagyobb Skoda kombi is elérhető lesz majd dögös “off roadosított” Scout kivitelben. A terepesített Superb alvázvédőt, gumibetéteket, emelt hasmagasságot, illetve állítható futóművek kap az alap állandó összkerékhajtás mellett. Az egyedi felnik 18 collosak lesznek és lesz egyedi faborítás az utastérben, Scout feliratú ülések társaságában. A 272 lovas 2.0 TSI és 190 lovas 2.0 TDI lesz választható az offroaderhez. Egy vadonatúj narancs metálszín (Tangerine Orange) is választható lesz csak a Scouthoz.

Forrás: Skoda