Idén számos nagymúltú modell új nemzedéke mutatkozott be. A prémium szegmens is tovább virágzik, a kombik ideje sem járt még le. Két nagymúltú kombit és egy kiskategóriás prémium miniről lehúzott újabb bőrt mutatunk meg a mai bejegyzésben.

 

Audi A1 Citycarver

Legkisebb Audi, az A1 a VW Polo és Seat Ibiza prémium-rokona. A kisautó dögös sportback változata idén mutatkozott be. A négykarikás márka újabb bőrt húzott le róla. Itt a CityCarver, ami terepjárós, crossoveres, vagány külsőt kapott, agresszív légbeömlőkkel és spoilerekkel. Alvázvédő-borítás, csillogó fekete felnik és még élénkebb új színek teszik különlegessé. Az igazat megvallva a belvárosi terep lesz nekivaló, esetleg a város-széli bevásárlóközpontok elvadult növényzete és repedéses parkolói jelenthetnek terepes kihívást számára.

BMW 3 Touring

Megérkezett hát a kombi 3-as. Az új modell 2018 év végén érkezett, a forma nem túl izgalmas, de őrzi a BMW tradíciókat, ahogy a Touring külön nyitható csomagtartóüvege is a kilencvenes évek 5-ös Touringján debütált. A kidolgozás minősége, a vezetési élmény csillagos hatos, ahogy a high-tech megoldásokból sincs hiány. - Hey BMW!

Audi A4 Avant

A hármas ősi vetélytársa is nemrég újult meg. A kombi változat is itt van a "porondon". Audira jellemző letisztult dizájn, tradicionális orrmotor, elsőkerékhajtás, kifogástalan kidolgozás. Ízlések és pofonok döntenek, de a 3-as és az A4 csatája sosem ér véget.