Feltámadt a Hispano Suiza! A madárszárnyas márka főleg autós történelemkönyvekből lehet ismerős. A második világháborúig gyártottak különleges és sportos luxusautókat. Az idei genfi szalonon nagy bejelentés történt, a halott márka feltámadt, de nem is akárhogy! Egy vadonatúj, teljesen elektromos hajtású hipersportautóval tért vissza. Exkluzivitásban, teljesítményben a Bugattival konkurál!

 

A Hispano Suiza Carmen, a tulajdonos, Miguel Suqué Mateau, édesanyja után kapta a nevét. Egyébként, Suqué Mateau a márka alapítójának dédunokája. Az új modell a hiperluxus sportkocsik mezőnyében versenyez. A karosszéria egyszerre hipermodern karbonszálas anyagú és formájában múlt előtt tisztelgő. Az 1938-as Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia inspirálta. Az ősmodellből mindössze egyetlen darab készült.

 

A Carmen pehelykönnyű, 1690 kg súlyú, és szuper áramvonalas karosszériáját az 1019 lóerős elektromos hajtómű három másodperc alatt repíti százra. A végesebességet 250 km/h-ban limitálták. A Carmen légellenállási együtthatója 0,325, ami alacsonyabb, mint a Ferrari F12-nek (0,33), a Porsche 918 Spydernek (0,34) és a Koenigsegg Agerának (0,37).

 

A műszaki tartalom, a teljesítmény és a karosszéria áramvonalas kialakítása máris a legnemesebb hipersportautók ellenfelévé teszi. Az árcédulája is nyilvánosságra került, 1,5 millió Euró, ami körülbelül 472 millió forintnak felel meg. Összesen 19 példány fog készülni 2019 és 2021 között. A legjobb elektromos hajtásra szakosodott szakemberek és karosszériaépítők gondos kézimunkája eredményeként fog majd eljutni a vevőkhöz. Az első nyilvános tesztvezetést 2019 októberére tervezi a cég.

 

Forrás: Hispano Suiza