A Porsche legemblematikusabb modelljének új generációja tavaly év végén debütált. A Cabriolet verzió januárban mutatkozott be, a genfi szalonon élőben is megcsodálhatta a nagyközönség. Mostanra már a forgalomban is felbukkanhat a zseniális sportkocsi nyitott változata.

 

A legelső 911 Cabriolet 1981-ben debütált Frankfurtban, 1982-ben került a szalonokba. Sikere azóta is töretlen. Igazi ikonná vált. Nyár, pálmafák, Porsche Cabriolet… Különféle generációi számos filmben szerepeltek. A Kaliforgia című sorozatban David Duchovny is egy fekete 911-es Cabriolettel szaladgált.

 

Az új modell megőrizte elődjei sziluettjét, habár laposabb, szélesebb és grand turismo-szerűbb lett. Az új Cabriolet sziluettje, tetővonalat teljes mértékben megegyezik a Coupé sziluettjével. Ebben nagy szerepe van a vászon alatti magnézium elemeknek, amik Z formában csukódnak kompakt méretűre. Egészen 50 km/h sebességig lehet nyitni / csukni a tetőt. A szélterelő is automatikusan lép életbe. A borulásszenzor, fokozatosan monitorozza a karosszériát érő erőhatásokat és vészhelyzet esetén működésbe lépteti a bukókereteket, fejlégzsákokat.

A 911 vigyáz a gyalogosok és a többi autós biztonságára, automatikus távolságtartó és vészfékező rendszerének köszönhetően. A nedves útfelületre külön figyelmezteti a vezetőt. 2981 köbcentis hathengeres boxermotorja 450 lóerős teljesítményre képes 530 Nm-es maximális forgatónyomaték leadása mellett. A 911 S és 4S összkerékhajtású kivitelben lesz elérhető, rendelhető Sport Chrono csomaggal is. Az S 3,9, a 4S 3,7 másodperc alatt van százon. Végsebességük 304 és 306 km/h.

Forrás: Porsche