Erős évünk lesz szupermini fronton! Jön az új Clio, bejelentették az új Corsa érkezését, és nemrég hullott le a lepel a Peugeot Genfbe érkező újdonságáról. Az új 208 végre megmutatta magát! Az előrendelések már felvehetők, ősztől pedig már Európa-szerte rendelhető lesz az új modell. Lássuk hát mik az újdonságok!

 

Az új 208 a PSA vadonatúj CMP (Common Modular Platform) padlólemezére épül. Leendő testvére, az új Corsa is a CMP-t fogja majd használni. A platform különlegessége, hogy lehetővé teszi benzines, dízel és elektromos hajtás beépítését. Súlycsökkentett, zajcsökkentett, „downsizeolt”, ahogy kell.

 

A design friss, fiatalos. Mintha fogták volna az 508-at, a 308-at és mondjuk a Mazda 2-t és jól megkavarták volna őket egy nagy lábasban. Így főtt ki a friss 208. Jól sikerült a fiatalos design, de nem üt akkorát, mint 20 éve a 206. Három vadonatúj dögös szín fogja még egyedibbé tenni a meglévő alapszínek mellett: Faro Yellow, Vertigo Blue, Elixir Red.

 

A Beltér sci-fibe illő. Szó szerint, hiszen hologramos head-up display is rendelhető. A vezető előtti műszer konkrétan egy tablet, a középkonzoli kijelző is. Továbbfejlesztett iCockpit, mindenféle űrhajós kezelőszerv, hangulatvilágítás.

 

Háromféle hajtással: benzines 1,2 PureTech benzinmotorok három teljesítménylépcsőben (75, 100, 130 LE), dízel a 100 lovas 1,5 HDi személyében. Az e-208 lesz a teljesen elektromos hajtású változat. A belsőégésű változatok akár 8 sebességes automata váltóval is rendelhető.

 

A Peugeot nem titkolja, hogy szeretné feljebb pozícionálni, „prémiumabbá” tenni modelljeit. A 208 esetében is meghozták a lépéseket. Számos nagyautós biztonsági extra rendelhető. Parkolóautomatika, sávtartó, vészfékező-rendszer, táblafelismerő-rendszer, holttérfigyelő, sebességkorlát-figyelő, elektronikus rögzítőfék, full LED fényszórók… Ráadásul a 208 mindenféle okostelefonnal összepárosítható.

 

Ütős ajánlatnak tűnik. A háromféle hajtáslánc, kiemelve a teljesen elektromos hajtást, a nagyautós extrák az „űrbelső” és a friss design. Vajon hogy néz ki élőben? Hogy viselkedik az úton? Még jelentkezünk!

 

Forrás: Peugeot