Megérkezett a legújabb megasportkocsi, a Koenigsegg Jesko. A furcsa nevű svéd sportkocsi manufaktúra legfrissebb modellje. Elképesztő teljesítmény, elképesztő karosszéria, elképesztő árcédula.

 

A hipersportautó az alapító Christian von Koenigsegg édesapja, Jesko von Koenigsegg után kapta a nevét. Érdekesség, hogy a 81 éves családfő és felesége is jelen lesznek majd a genfi autószalonon, a róla elnevezett sportkocsi leleplezésekor.

 

A Jesko-t egy 5 literes duplaturbós V8-as motor fogja repíteni, ami hagyományos üzemanyaggal 1280, 585-ös bio üzemanyaggal pedig 1600 lóerős teljesítményre képes!

 

A sebességváltó 9 sebességes, bármelyik fokozatból azonnal, a szinkronra való várakozás nélkül válthatunk másikba, akár 7-esből 4-esbe is, nincs lassulás, a pilóta bármikor megválaszthatja az optimális sebességet.

 

F1 versenyautóra hajazó műszerfal

Szuperkönnyű és látványos szénszálas kasztni, hatalmas spoilerek és kerekek teszik látványossá. A bestia egyébként hagyományos közúti közlekedésre is alkalmas.

 

A kiváló úttartásról és irányíthatóságról az aktív-hátsókerék kormányzás gondoskodik. A Jesko részben elődje, az Agera technikáját és örökségét viszi tovább és öregbíti a svéd márka hírnevét.

 

Forrás: Koenigsegg