Nemrég mutatkozott be a vadonatúj Mercedes GLB. A prémium kompakt SUV nagyautós extrákat és szolgáltatásokat kapott.

 

A Mercedes is támad SUV fronton. Kompakt mérettől (GLA, GLB) a teljes méretű modellekig terjed a paletta (GL) . A GLA inkább egy sportosabb, kompaktabb modell, a GLB inkább a nagyobb, praktikusabb modellek kicsinyítése. Természetesen vagány dizájn is társul mindenhez.

Meglepő újítás, hogy a GLB akár harmadik üléssorral is kérhető lesz, méretéből adódóan inkább gyerekek utaztatásához tervezve.

Dizájn szempontjából a nagyobb Mercedes GL modellekre hasonlít és nem az alapjait adó B-osztályra. A műszerfal pedig kifejezetten a nagy Mercedeseket idézi, konkrétan az S osztály műszerfalának kicsinyítése jelenik meg lelki szemeink előtt.

 

 

Az extralista bőséges. A 4Matic összkerékhajtás opcionális. A vezetéstámogató rendszerek kifinomultak, a különféle műholdak, radarok segítségével a GLB képes 500 méterrel előrébb feltérképezni az előtte lévő utat, a kanyarokhoz, körforgalomhoz lassítani és részben önvezető módon közlekedni. Az MBUX interfész is elérhető a modellhez, ami a Mercedes user interface-e, a beépített személyi asszisztens megoldással

 

Kifejezetten nagyautós extra az adaptív COMFORT felfüggesztés, ami az aktuális útfelülethez igazítja a GLB magasságát, beállítja a futómű feszességét. Mindennek tetejében még úgynevezett ENERGIZING Comfort Control is rendelhető, ami masszázsülésekkel, hangulatvilágítással, relaxáló hanghatásokkal párosul, mindezt az adott egyén stressz-szintjéjez igazítja a GLB, amit Mercedes vivoactive 3-as okosóra, vagy kompatibilis Garmin készülékek segítségével érzékel.

A hajtásról kétféle benzines (GLB 200, GLB 250 4Matic - 163/224 LE) illetve kétféle  dízelerőforrás gondoskodik (GLB 200d, GLB 220d - 150/190 LE). A GLB év végén válik rendelhetővé.