Elérkezett az idő, hogy lehulljon a lepel az első teljesen elektromos hajtású prémium kisautóról! Itt a Mini Cooper SE, a kisautóépítés terén tradicionálisan úttörő brit márka, immáron a BMW égisze alatt, ismét nagyot alkotott a kisautó-szegmensben.

 

Az új Mini Cooper SE kívülről úgy fest, mint egy új egyedi szériás Mini Cooper. Ha jobban megnézzük, egyedi felnik, egyedi élénkzöld betétek és különleges logók árulkodnak arról, hogy ez egy különleges Mini!

A "ruha alatt" vannak azonban az érdekes dolgok. Mégpedig teljesen elektromos hajtáslánc. A fő egységek a motortérben kaptak helyet, echte akkora csomagteret kínál a Cooper SE, mint a hagyományos Cooper S.

Mini Cooperhez méltón, izgalmas vezetési élményt ígér a Mini, igazi villany-gokart lesz a Cooper SE, teljesítménye 184 ló, maximális forgatónyomatéka 270 Nm, és nem egészen 7,2 másodperc alatt van százon.

Az elektromos autók esetében sarkallatos kérdésnek számít a hatótáv, az új Cooper SE 230 és 270 km közötti hatótávot ígér, és akár otthoni hálózatról is tölthető.

Vagány, trendi, zöld és prémium, fő terepe a város, nagy sikert jósolhatünk tehát az új zöld újdonságnak.