A kupé és az SUV két olyan szó, ami együtt leírva kicsit furcsán mutat. Egy ideje jelen vannak a piacon a kupéhátú SUV-k, de azt hiszem a legharmonikusabb, legformásabb és legstílusosabb darab a Mercedestől érkezett a GLC Coupé személyében.

 

A GLC család már 2016 óta jelen van a piacon. Még mindig kívánatos, arányos, harmonikus formájú maga a GLC és a GLC Coupe változat is. Az idei genfi szalonon aztán bemutatkoztak a modellfrissített változatok.

 

A frissítés érintette a külsőt, a GLC Coupé megkapta az új „gyémántmintás” hűtőmaszkot, a nagyteljesítményű LED-es fényszórókat, hátulról dögös diffúzorvégeket és szintén új, LED-es krómmal díszített hátsólámpákat kapott.

 

Az utastérben vadonatúj nagyméretű érintőkijelzők vették át a főszerepet, megjelent a kiterjesztett valóság-alapú navigáció és a hangvezérlés, ami a „Hey Mercedes” varázsszavakra aktiválódik.

 

Új vezetéstámogató rendszerek, mint az „aktív fékasszisztens” vagy „aktív távolságtartó asszisztens” amik a biztonságos követési távolság megtartásában segédkeznek.

 

Az intelligens futómű és égrugózás is választható extraként a GLC Coupéhoz.

 

A hajtásról 2-féle négyhengeres benzines, GLC 200 4MATIC és GLC300 4MATIC, 197 és 258 lóerős kivitelben, illetve kétféle négyhengeres dízel érhető el 194 és 245 lóerős kivitelben.

 

Még formásabb és még intelligensebb lett a legstílusosabb SUV-kupé.

Forrás: Mercedes