A “hot hatch” ST széria mindig népszerű volt a Focusok között. A legújabb Focus generációhoz már kombik arosszériával is elérhető lesz a sorozat.

 

 

Az új Focus igényes futóművet, bőséges karosszéria választékot, okos extrákat és  biztonsági berendezések arzenálját kínálja. A dögös ST sportváltozat mindezt kivételes vezetési élménnyel ötvözi. Arról nem is beszélve, hogy az “alsó-közép az új középkategória”, a Focus kombi méretben a középkategória határait súrolja.

 

Jó hír, hogy nyártól már kombiváltozatban is elérhető lesz az ST, ami egyfajta “Jekyll és Hide” autó, hiszen nappal akár apa vagy anya is elviheti a gyerekeket az iskolába, felveheti a hétköznapi városi forgalom és dugók ritmusát, hazafelé azonban élményautóval csapathatnak az országúton.

 

A Focus ST kombi ötvözi mindezt. Kétféle motorral, egy 280 lóerős 2,3 literes EcoBoost benzinessel és egy 190 lóerős EcoBlue dízellel választható majd. Kijelenthetjük, hogy minden idők legerősebb ST szériája érkezett meg. A váltómű 6 sebességes manuális vagy gyorsan kapcsoló 7 fokozatú automata lehet.

 

A bivaly motorok mellet, nem hagyhatjuk szó nélkül az igényes futóművet, A hátsó felfüggesztés eltérő hosszúságú lengőkarokkal szerelt független felfüggesztés (SLA) és a folyamatos lengécsillapító vezérlés SLA gondoskodnak róla, hogy a Focus minden körülmények között kivételes vezetési élményt nyújtson.

 

Az új Focus ST számos fejlett vezetéstámogató megoldást kínál. Ilyen az automatikus fordulatszám-szabályozás, mikor az autó automatikusan fenntartja váltás közben a magas fordulatot, ahogy a versenyzők szokták. A CCD rendszer pedig 2 ezredmásodpercenként ellenőrzi a futómű, a karosszéria, a kormánymű és a fékrendszer adatait és ahhoz igazítja a lengéscsillapítást.

 

Kikerülési Kormányzási Asszisztens, Adaptív Sebességtartó Automatika, kamerával működő predíktív kanyarfény, Aktív Parkolóasszisztens 2 és Head-Up display is rendelhető a Focus ST kombihoz.

 

Igényes megoldások, tágas utas és csomagtér, kiváló vezetési élmény, dögös hot hatch. A Focus ST kombi minden az egyben.

Forrás: Ford