Szinte még tegnap volt, mikor a BMW egy kupé-SUV-val sokkolta a közönséget. A sokkoló modell kategóriát teremtett: SAC - vagyis Sport Activity Coupé a BMW terminológiában. A nagy kupé létét sokan megkérdőjelezték, de hatalmas piaci siker lett. Később a konkurencia is sorban hozott ki hasonló stílusú modelleket. Ma lerántották a leplet a harmadik generációs X6-ról.

 

Az első szériát, óvatos második generáció követte, az új modell azonban visszatér a karakteres gyökerekhez. Mintha az X7 és a csodás 8-as szerelemgyerek lenne. Ráadásul szintet lépett, hiszen új extra mutatkozott be: A BMW vesék lehetnek megvilágítottak is. Programozható, akár ajtónyitásra, akár kézzel is kapcsolható, de menet közben is világíthat. Most már szabályos reszketést is kivátlhat a belső sávban ragadó lassúb járművek vezetőiből.

Az új X6 elődjeihez hasonlóan az USA-beli Spartanburgban készül majd. Az öreg kontinensen kétféle benzines és kétféle dízelmotorral készül majd: X6 M50i 530 LE, M50d 400 LE, X6 xDrive 40i, 340 LE, x6 xDrive 30d, 265 LE.

Az opciós listán szerepel a BMW Laserlight világításrendszer, Bowers & Wilkins + 3D Surround Sound Systems. A nagyfelbontású kijelzők, és a BMW személyi asszisztens az alapfelszereltség részét képezi majd.

Az új X6 2019 Novemberétől válik elérhetővé.