Esemény

Egykoron az autópark nagy részét a Zsigulik, kocka Ladák, faros-Skodák, Trabantok, Wartburgok adták... Ma már kuriózumként tekintünk ezekre a régi járművekre a forgalomban. Egyre több a lelkes gyűjtő, rajongó és nem mellesleg sokaknak okoz kellemes perceket a nosztalgiázás. Május 11-én és 12-én Debrecenbe hozták el a dögös régi vasakat a Retropartyzánok, sokak nagy örömére.

 

Esemény

Esemény

Esemény

A VII. Retropartyzánokat a Veterán Zsiguli Egyesület szervezte, az egyköri GÖCS, vagyis Gördülőcsapágy Művek elhagyatott gyártelepének területén. A menő és kihalt indusztriális környezetben újra beindult az élet és mellette a sok száz régi vas motorja, miközben a lelkes csodálók kordonok nélkül mustrálhatták a járgányokat.

Esemény

Esemény

Esemény

A központi csarnokban több száz jármű került kiállításra, a Moszkvics 407-esektől kezdve, a Zaporocseceken át a csillogó-villogó Ladákon, Zsigulikon, Polski Fiatokon keresztül egészen a W126-os S-Klassékig. Volt még Velorex, Bogarak és a Skandináviát megjárt Trabant is ellátogatott Debrecenbe. A Malévos Volvo és Lada kombi is tiszteletét tette a rendezvényen. Az autók mellett külön csarnokot töltöttek meg a retro kétkerekűek.

Esemény

Esemény

A sokszínű autótömegben számos márkaklub tette tiszteletét, volt modell és alkatrészbörze, ráadásul a csarnok körüli külső parkolóban folyamatosan cserélődtek a menő veteránok, indultak a próbakörök és folyt a tapasztalatcsere.

Esemény

A hab a tortán a Ladás tesztvezetés volt, ahol az érdeklődők kocka Ladákkal csapathattak jókora köröket a gyár területén. A sorok írójának bakancslistás pontja volt egy igazi Lada kipróbálása, most rögtön egy 2105-ös és egy 2107-es modell is tiszteletét tette nála. Emlékezetes élmény volt! Ha valakit elkap a Lada-élmény, nehéz tőle megszabadulni.

Esemény

Esemény

Debrecenbe nagyon kellett már egy ilyen régi autós rendezvény. Szép számmal érkeztek is az érdeklődők, ráadásul a belépés is díjtalan volt! Kell ennél jobb hétvégi program?

Esemény

A rendezvény szervezői:

Veterán Zsiguli Egyesület Facebook oldala

Veterán Zsiguli Egyesület honlapja

Retropartyzánok Facebook oldala

Retropartyzánok honlapja

Fotók:

StevexMedia honlapja

StevexMedia Facebook oldala