A marokkói Erg Chebbi sivatag a világ egyik legkegyetlenebb vidéke. Hatalmas, katedrális nagyságű dűnék, óriási hőmérsékletingadozás. Embert és gépet próbára tevő körülmények. A Seat Tarraco megmutatta mire képes.

 

A spanyol márka nagyméretű SUV-ja igazi terepjáróhoz méltó körülmények között bizonyíthatta be, hogy igenis, SUV létére is helyt tud állni igazi terepen.

 

Az „adaptive chassis control” vagyis adaptív futóműszabályozó rendszernek köszönhetően a Tarraco automatikusan képes meghatározni, hogy éppen sziklás vagy homoktalajon hajt éppen és annak, illetve az adott vezetési stílus függvényében magától állítja a futómű keménységét. Így akár egy dűnére is nagy biztonsággal tud felkaptatni.

 

Ha már Dűne, azok Erg Chebbiben éppen akkorák, mint a Sagrada Familia Barcelonában, dűnére hajtás előtt érdemes kikapcsolni a menetstabilizáló rendszert, hogy a kerekek megfelelő tapadást tudjanak találni a felszínen.

 

A hatvan literes tanknak hála a Tarraco képes sokáig közlekedni a sivatagban, bár az extrém körülmények között a fogyasztás is magasabb.

 

Az automata klímaberendezés az extrém hőmérsékletváltozás idején is képes volt mindig az optimális hőmérsékletet beállítani az utastérben. A LED fényszóróknak köszönhetően minden napszakban tökéletesen látható volt a jármű előtti terep.

 

Forrás: Seat