Újra itt a „fouriserie”, azaz az egyedi igények alapján, műgonddal, kézzel épített olasz sportautók kora! Az aranykor az ’50-es, ’60-as években volt, a Puritalia Automobili ezt az időszakot szeretné feléleszteni. Négy évig tartó kutatómunka során ki is fejlesztettek egy olyan autót, ami mind technikailag, mind az anyaghasználatot, a minőséget illetőleg ínyencfalat.

 

„Úgy gondoljuk, hogy mi nem értékesítjük az autóinkat, hanem rábízzuk őket tulajdonosaikra, akik gondjukat viselik és örömüket lelik bennük, mert értik és értékelik a kifinomult technikai részleteket, és a gondosságot, ahogy őket építettük.” – Paolo Parente, a CEO és alapító gondolatait hallottuk. Összefoglalja a fouriserie és a Puritalia Berlinetta lényegét.

 

Létrejött az egyéni igények alapján készülő, exkluzív szupersportkocsi. A gyönyörű karosszéria, anyagát tekintve karbonszál – alumínium hibrid. A hajtás is különleges, igazi szuperhibridről beszélünk. Elöl V8-as benzinmotor, hátul pedig elektromos motor hajt. A súlyelosztás tökéletes: 50/50. Az elektromos és benzines motorok összteljesítménye 965 lóerő, a maximális forgatónyomaték bődületes, 1275 Nm.

 

Minden egyes Puritalia Berlinetta a leggondosabb kézimunkával, a legnemesebb anyagokból az egyedi igényeket szem előtt tartva készül. Egy modell megépítése 800 munkaórát vesz igénybe. A high-tech utastérben minden elektronikus extra megtalálható. Az óracsoportot is LCD kijelző adja, a középkonzol pedig egy hatalmas 12,3”-os érintőkijelzőből áll.

 

A megrendelések már leadhatók, érdemes sietni, hiszen a Puritalia Automobili, a Berlinettából csupán 150 darabos limitált szériát tervez építeni. Az biztos, hogy nem fog velünk szembejönni a sarkon. Tehetős gyűjtők és autóőrültek előnyben!

 

Forrás: Puritalia Automobili / Puritalia Berlinetta Book