Hosszas várakozás után az Opel leleplezte a Corsa legújabb nemzedékét! Először a teljesen elektromos hajtású Corsa-e változatról hullott le a lepel!

 

A Corsa 1982 óta az Opel belépője a szuperminik népszerű és népes szegmensébe. Emberek millióinak hozta el a mobilitást Opel/Chevrolet/Vauxhall/Holden Corsa/Barina és sok-sok néven. Az új generáció a Peugeot 208 testvéreként, az elérhető árú elektromobilitást hozza el szélesebb rétegeknek.

Az új elektromos Corsa szinte mindenféle árramforrásról tölthető lesz, applikációjával bárhonnan nyomon követhetjük a töltöttségi szintet és hozzá igazíthatjuk útvonalunkat. Gyorstöltéssel akár 30 perc alatt tölthetjük 80%-ra. Teljes feltöltöttséggel 330 km-es hatótávval számolhat a tulaj.

Teljesítményadatai meggyőzőek, 110 kw (136 LE) maximálos kraftot ad le 260 Nm-es maximális forgatónyomaték mellett, 50-re 2,8, százra 8,1 másodperc alatt jut el. Hot Hatch-es adatok.

A dizájn teljes mértékben “Opeles”, oldalt felfedezhető a hasonlóság a 208-assal. Intelligens mátrixfényszóró is elérhető lesz hozzá, nagyfelbontású kamerákkal. A Corsa lesz első kisautó mátrixfényszóróval. (Anno a jelenlegi Astra volt az első kompakt) .

Továbbfejlesztett táblafelismerő rendszert kap, ami a LED-es táblákat is figyeli, sok kilométerrel előre lévő üzeneteket, sebességkorlátozási információkat is megjelenít. Az új Opel Connect telematikai szolgáltatás folyamatos élő közlekedési adatokkal szolgál útközben és azonnal kapcsolatot tud létesíteni szükség esetén az autómentőkkel vagy mentőkkel.

Az új e-Corsa hamarosan rendelhető lesz, utána szépen lassan szivárognak majd a benzines és dízeles változatok. Régóta vártuk, végre itt a kis Opel új nemzedéke, ami a rendszerváltás óta Magyarországon is sokak kedvence/első autója A és népszerű B generációja óta!

Forrás: Opel