Január 14. és 27. között zajlott az év első rangos, autós seregszemléje az egykori „autóvárosban”, Detroitban. Az újdonságok főleg a tengerentúli piacra érkeznek, de később némelyikük az öreg kontinensen is felbukkanhat. A legstílusosabb 5-öt csemegéztük össze.

 


5. Cadillac XT6

A tengerentúli piacon új vetélytársat kapna az Audi Q7 a Cadillac XT6 személyében. Az amerikai piac nemes prémiummárkájának új modellje a sztárok körében népszerű Escalade alatt foglal helyet méretben. Három üléssoros, a család is biztosan elfér benne. Formája azonban eléggé emlékeztet a Volvo XC90-re. A hajtásról egy 3,6 literes V6-os gondoskodik, 314 lóerővel.


4. Lincoln Continental


A Continental sorozat idén ünnepli a 80. születésnapját, stílszerűen egy új modell bemutatásával. A hatvanas évek ikonikussá vált Continental sorozatát idézi meg egymással szembe nyíló ajtajaival. Fejedelmi kényelmet kínál utasainak, és az USA-ban a BMW 7, és Mercedes S kategóriájában versenyez.

3. Lexus LC Convertible Concept


A született feleségek új szolgálati autója lehetne. Elképzelhető azonban, hogy már nemcsak ők lennének a fő célközönség, mint a hajdani SC esetében. Az LC Convertible Concept formája igazán sportkocsisra sikerült. Élek, élek mindenfelé, és hatalmas, tekintélyt parancsoló hűtőmaszk. A hajtásról egy 5 literes, 477 lóerős V8-as gondoskodna. Több technikai részlet nem ismert. Mindenképpen izgalmas lenne, ha szériagyártású autó válna belőle.

2. Shelby GT500


Nemcsak a Mustang termékpaletta csúcsa, hanem minden idők legerősebb Fordja! Egy 5,2 literes kompresszoros V8-as motor repíti. Elképesztő, 709 lóerős teljesítményre képes. A százra gyorsulás is parádés: 3,5 másodperc.
Természetesen az elmaradhatatlan, tetőn, motorházon futó dupla csíkok és a Shelby-kék árnyalat sem maradhat el. A hagyományos Mustang-arcot orbitális légbeömlők teszik marconává. 

1. Toyota Supra


A legújabb Supra-generáció, a hamarosan érkező BMW Z4 édestestvére lesz. A padlólemez bizonyos komponensei mellett, a friss fejlesztésű hathengeres motorokon is osztozni fognak a BMW-vel. A forma ötvözi a legendás Toyota 2000GT világát, és a jelenlegi dinamikus Toyota designt. Az orr-rész aggresszív, mintha egy versenyautó készülne megelőzni.
 

Forrás: NAIAS