Bemutató

A második világháború előtt ünnepelték, a felső tízezer tagjai pedig áhítozták a versenygyőzelmeket sorra halmozó nemes brit márka autóit. Sajnos a háború évei a Bentley-t is megviselték, de az újrakezdés egy szép bizonyítéka ez az S1Continental Flying Spur Sport Saloon, aminek egyedi karosszériája H.J. Mulliner műhelyében készült. Most az R.M. Sotheby's aukciósház bocsátja kalapács alá augusztus 15. és 17. között Monterrey-ben.

 

Bemutató

A hasonló évjáratú Flyiung Spur sportszedánok négy és hat oldalablakkal is készülhettek. A posztban szereplő példány a ritka, négyablakos példányok egyike. Alumínium karosszériája a H.J. Mulliner műhelyből érkezett. Hajtásáról pedig egy soros 5,9 literes hathengeres motor gondoskodott, négysebességes automata váltóval társítva.

Bemutató

Az alapokat adó Continental S1 1955 és 1959 között készült. Már az eredeti acélkarosszériával is különösen vágyott autó volt.

Bemutató

A kalapács alá kerülő példány szó szerint az 1959-es New York Autoshow sztárja volt, hiszen ez volt  az egyik kiállított modell. Utána különféle Bentley kereskedések kirakatában díszelgett USA-szerte. Végül egy igazán műértő Rolls és Bentley fanatikus tulajdonába került.

Bemutató

Az autó 2011-ben kapott egy nagyfelújítást, ekkor került mostani tulajdonosához. A Bentley gyűjtők már készülhetnek az aukcióra, kikiáltási ára egyenlőre nem ismert.

Bemutató

Képek forrása: RM Sotheby's