A Skoda általában két kategória között szokott egyensúlyozni, nehogy véletlenül “házon belüli” ellenfele legyen valamelyik, VW csoporton belüli testvérmárkájának. A Scala azonban becélozta a kompakt kategóriát! Vajon ellenfele lehet a Golfnak?

 

 

A Scala a korábbi kevésbé népszerű Rapid helyére kerül a palettán. Kidolgozásában, minőségében túltesz rajta. Méretében is abszolút a kompakt kategóriába illik. Motorkínálata gyakorlatilag a Golféval megegyező, ára pár százezerrel kevesebb, de gyakorlatilag a Golf árszintjét hozza a Scala.

 

A LED-es fényszórók alapáron járnak. A Scala választható teljesen digitális műszerfallal, hatalmas központi kijelzővel. Kétféle turbós benzinessel, 1.0 TSI, 1.5 TSI és 1.6 TDI. Tízféle színárnyalatban kérhető, színezett műanyag dekorbetétekkel és akár belős hangulatvilágítással is választható.

 

Számos okos extra gondoskodik a vezető biztonságáról: Sávelhagyás figyelő, holttér-figyelő. A kormány akár fűthető is lehet.

 

A design is egész kellemesre sikerült, a Rapid Spaceback formája köszön vissza, a Kodiaq-on és újabb Skodákon megfigyelhető rafinált élekkel tarkítva.

 

A verseny a jelenlegi VII-es Golf és a Scala között elég éles… A VIII-as Golf érkezésével azonban minden megváltozhat.

Képek: Skoda