Stílus

A Citroen fénykorában a meghökkentő formájú, különféle technikai újításokat hordozó modelljeiről volt híres. Ezalól az autók utastere sem volt kivétel, csokorba gyűjtöttünk 10 emlékezetes Citroen belső teret!

 

10. Citroen Dyane

Stílus

A modernizált kacsa utastere a hetvenes évek elejéről. A minimalizmus modern beütéssel köszön vissza, a kormány a Kacsához hasonló, nem "egyküllős".

9. Citroen Visa

Stílus

1978-ban mutatkozott be, a Kacsa modern utódjának szánták. Kisautóhoz képest futurisztikus utasteret kapott. A nagy Citroenekhez hasonló speciális elrendezésű kezelőszervet kapott az index/világítás/ablaktörlők kezeléséhez, igaz csak bal oldalra.


8. Citroen XM

Stílus

1989-ben mutatkozott be a "nagy Citroenek" új nemzedéke, az XM. Műszerfala a CX-hez és a DS-hez képest is jóval visszafogottabb, hagyományos index és ablaktörlőkapcsolókat kapott. Az "egyküllős" kormány maradt.


7. Citroen BX GT

Stílus

A GSA utódja 1982-ban érkezett. Már kicsit visszafogottabb let a műszerfal, de még mindig a CX/DS által megkezdett dizájnvonalat idézete az "egyküllős" kormánnyal és a kormányról könnyen elérhető kezelőszervekkel.


6. Citroen GSA

Stílus

A GS "faceliftes" változata a GSA 1979-ben mutatkozott be. Ekkor a GS műszerfala még űrhajósabb lett.

5. Citroen GS

Stílus

A DS és később CX kisebb testvére a DS-hez hasonló futurisztikus műszerfalat és hidropneumatikusa rugózást kapott. A rádió / fűtés kezelése az ülések közé költözött.


4. Citroen AMI

Stílus

A DS és Kacsa közös gyermeke. Az utastéren is jól látszik a származása.


3. Citroen CX

Stílus

A CX 1974-ben temérdek újítást vezetett be, korának legfejlettebb autója volt. Itt jelentek meg azok a kezelőszervek, amik a kormány köré csoportosultak, hogy egy ujjal mindegyiket gyorsan elérje a vezető, anélkül, hogy levenné a kezét a kormányról. Az index is gombos vezérlést kapott, ha végzett az irányjelzéssel a vezetőnek magának kellett kikapcsolnia azt.


2. Citroen SM

Stílus

A Maseratival közösen fejlesztett Citroen sportkocsi is örök divatikon lett. Az olasz és francia irányvonalak találkoznak az utasterében.


1. Citroen DS

Stílus

Az ős-DS minden futurisztikus műszerfal és Citroen műszerfal atyja, az "egyküllős" kormány megteremtője, műszerfala is örök stílusikon!