A Ford indított egy Youtube csatornát Európa legszebb autóstúra-útvonalai címmel. Menő sofőrök, menő Fordokat hajtanak lélegzeteálllíto útvonalakon. A vadonatúj ST a portugáliai N304-es úton csapatta!

 

Észak Portugáliában, az Alvão nemzeti parkhoz, csakis az N304-esen juthatunk el. Hosszú, kacskaringós emelkedők, lélegzetelállító táj, hangulatos falvak. Minden gázadás-sebességváltás örömet okoz az igazi "benzinvérűeknek".

Számos vízezés és az Olló folyó lenyűgöző vidéke kápráztatja az erre autózókat. Az igazi autórajongókon kívül, azonban nem sok ember van oda a nagy odafigyelést igénylő kacskaringós útvonalakért. Az útszakasz azonban tele van olcsó, de jó minőségű és hangulatos kávézókkal és éttermekkel.

A videóban Steve Sutcliffe újságíró hajtotta meg és méltatta a vadonatúj Focus ST-t, ami számos komponensét igazi nehézsúlyú, a Ford GT-től örökölte.

Ha Portugáliában járunk autóval, gyönyörködni akarunk a tájban, és élvezni a vezetést az N304-es utat nem szabad kihagyni! Addigis linkeljük a videót:

Kép és forrás: Ford