Retró

A mai napon szomorú hír rázta meg az autósvilágot. Elhunyt az F1 legkeményebb harcosa. Ezért ma egy rendkívüli autó kerül bemutatásra a régi időkből. Az Alfa Romeo Spider Niki Lauda Edition 1978-ból.

 

Retró

Retró

Kétszeres világbajnokként 1978-ban szerződött a Brabham-Alfa csapatához, amivel később nem találta meg a számításait, de ez egy másik történet… Az Alfa természetesen nagyon büszke volt, hogy szerződtette a bajnokot, ezért abban az évben egyik legsikeresebb modelljükből a Spiderből különleges, 350 darabos limitált szériát készített tiszteletére.

Retró

Retró

Inkább az optikára mentek, a műszaki alapok maradtak. A speciális kivitel csak a csapat színeiben, 514 Carman Red, kék-fehér csíkok, Alfa Romeo, Niki Lauda és F1 feliratok díszítettek. Az első lámpák külön plexiburkolatot kaptak, hátulra üvegszából készült spoiler került a feliratokkal díszítve. Természetesen az autó éke egy plakett volt a bajnok aláírásával.

Retró

A bemutatott autó a My Classic Garage oldalon kelt el nemrégiben. Az autó elsőgazdás, végig egy gyűjtemény része volt és egy rajongó vigyázott rá, és adta meg 40 évig a neki járó tiszteletet és törődést. Ez a bemutatott képeken is visszaköszön. A 46. a 350 legyártott darabból.

Retró

Forrás: My Classic Garage