A tengerentúlon is szeretik a dögös, hátul kaparós sportszedánokat, de még mennyire, hogy szeretik! Összegyűjtöttünk egy ötös listát, mi után fordulnak meg a petrolheadek az USA útjain.

 

5. Kia Stinger

A koreaiak remekül sikerült modellje. Elérhető ár, remek menetteljesítmények, dögös dizájn. Ez a recept a tengerentúlon is bejött. Már az alap turbós, négyhengeres is 255 lovat szállít, a pörgős V6-os 365 ló teljesítményű.

4. Caddilac CTS

Tradicionális amerikai prémiummárka nehézsúlyú játékosa a prémium sportszedánok szegmensében. még vérpezsdítőbb, még sportosabb változata a CTS-V. Az alap itt is négyhengeres, 268 lovas turbós benzines, a CTS-V pedig egy igazi, amerikai, 6,2 literes 630 lovas, gurgulázós V8-ast kapott.

3. Dodge Charger

Igazából muscle-carnak számít, de négyajtós. Az alapmotor is V6-os, 292 lovas, a csúcsváltozat, SRT Hellcat-et egy 707 lovas V8-as mozgatja. Igazi aszfaltszaggató.

2. BMW 3

Amerika régóta szereti a BMW 3-ast. Már a 90-es évek első amerikai BMW gyára is 3-asokat kezdett el ontani.  Az aktuális modell is elérhető már a tengerentúlon, kidolgozásaval, minőségével, vezetési élményével mai napig kategóriavezető.

1. Tesla Model S

Az elektromos modellek kora elérkezett. A Tesla Model S már nem a "petrolhead-ek", hanem inkább a high-tech-re fogékony, környezettudatos és tehetős vásárlók autója. A villámgyoran suhanó elektromos 2,4 másodperc alatt futja meg a százat!