Ez a csodálatos Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring ráadásul két díjat is bezsebelt, az egyiket a szakmai zsűritől a másikat pedig a műértő közönségtől érdemelte ki.

 

A Comói-tó partján rendezték a nívós veteránautós eseményt, a Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2019-et. „A Motorok Szimfóniája, avagy a Concorso d’Eleganza Villa d’Este és a BMW autómodelljeinek 90 éve”. A nagydíjat azonban, ahogy hat éve zsinórban idén is olasz autó nyerte. Ez az 1937-es szuperkülönleges  Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring.

A csodás autó nagyon ritka is, hiszen 1937 és 1940 közöttt mindössze harminc példány készült belőle. Motorja soros nyolchengeres, 187 (!) lóerős teljesítményre volt képes a harmincas évek végén! Akkoriban az Alfa Romeo még az autógyártás krémjéhez tartozott. Világklasszis sport és túrautók gördültek ki a milánói üzemükből, szorosan együttműködve a legnevesebb olasz karosszériagyártókkal és tervezőkkel.

A csodás kupé motorja egyébként turbós (!) és független felfüggesztéseket, hátratolt váltót is kapott. Jóval kora előtt járt.

A tulajdonos David Sydorick az Egyesült Államokból érkezett és meghatódva vette át az elismeréseket, oldalán feleségével.