Stílus

A LEGO csoport február 22-én leplezte le legújabb szettjét, az ikonikus 1967-es Ford Mustang GT 390, 1471 darabos LEGO változatát! Nemcsak az építés élményével ajándékozza meg leendő gazdáját, hanem igazi sportautóhoz méltón „tuningolható” is!

 

Stílus

A ’67-es Mustang kiválóan illeszkedik a LEGO® Creator Expert sorozatába. A „szörfös” VW Bogár, az ikonikus Samba „hippibusz”, Mini Cooper, James Bond-féle Aston Martin DB5, a Ferrari F40, és a London Bus mellé.

Stílus

A Mustang legenda 1964-ben kezdődött. A Ford megalkotta vele a pony car kategóriát, a megfizethető árú, kisméretű, stílusos és sportos autók kategóriáját. Rögtön divatot teremtett, és jöttek a vetélytársak is (Dodge Challenger, AMC Javelin, Chevrolet Camaro, Plymouth Barracuda). Mind-mind remek autó, de a pony car kifejezés hallatán mindig a Mustang jut először az emberek eszébe.

Stílus

1967-ben a Mustang átesett első nagyobb frissítésén, nyújtottak rajta egyet. Nagyobb lett a csomagtér és a motortérben jutott hely a "big block" V8-asnak. Megjelent a FastBack karosszéria és a GT változat, amibe a "nagy" V8-as került. A Mustang korábban is "filmsztár" volt, sok moziban szerepelt, de az 1968-as, Steve McQueen főszereplésével készült Bullit óta örök autóikon. Tavaly a film 50. évfordulóján és a Mustang 54. születésnapján ki is állították az eredeti autót a National Mall előtt, Washingtonban.

Íme az ikonikus üldözési jelenet a filmből:

Stílus

Stílus

Stílus

Stílus

A LEGO® Mustang GT „izomblokkal”, extra spoilerekkel, állítható felfüggesztéssel, cserélhető rendszámtáblákkal, mozgatható kormánnyal és váltóval, részletesen kidolgozott utastérrel, műszerfallal, nyitható motorházzal, és a nyitható csomagtartóban elhelyezett „nitro” palackkal érkezik.

Stílus

Igazi gyűjtői kincs, nemcsak LEGO hanem Mustang rajongóknak is! Ráadásul nem kell aukciókra járni, hogy a „garázsunkba” állíthassunk egyet. Március 1-től elérhető a LEGO üzletekben és a LEGO.com online áruházban is.

Stílus

Forrás: LEGO,  Ford