Az ikonikus Olasz meló című film 50 éves. Legendás első jelenetében lezúznak egy gyönyörű narancsszínű P400-as Miurát. Az emberek belenyugodtak, hogy az autó megsemmisült, pár évvel később kiderült: volt még egy Miura… Beindult a vadászat…

 

Az eredeti filmes Miura a #3586-os alvázszámot viselte. Kalandos élete volta… Rómába került, majd több gyűjtő “kezét megjárta”. Végül 2018-ban Liechtensteinben kötött ki, egy megszállott gyűjtőnél.

 

A Lamborghini ekkor már benne volt egy “nyomozásban”, hogy előkerítse a filmben használt eredeti Miurát. A tulaj ekkor kereste fel a Lamborghini Polo Storicot, hogy nála van az eredeti autó. A Polo Storico a Lamborghini őrzi a márkaörökséget: biztosítja a tartalék alkatrészeket, felújítja az eredeti ritkaságokat  tetőtől talpig, hitelesít és rendben tartja a házi gyűjteményt.

 

A Miura teljes felújításon esett keresztül, majd a Polo Storico is hitelesítette, hogy tényleg a #3586-os filmben szereplő autóról van szó.

 

A Lambo, amit a filmhez használtak a gyártósorról lett kiválasztva, majdnem kész állapotban. A producerek a narancs színű, fehér utasterű Miurát választották. Két autót szállított a Lamborghini a forgatáshoz. Az eredeti autó vajfehér üléseit, a rögzített fejtámlák kivételével kicserélték feketére. A forgatás után az autót visszaszállították a gyárba és előkészítették az új tulajnak.

 

A rejtély megoldódott, az Olasz meló ikonikus Miurája él és virul!

Forrás: Lamborghini