A Delahaye klasszikus francia luxusautómárka, a második világháború előtt élte fénykorát. Különleges felépítmények, előkelő vevői kör jellemezte. Az RM Sotheby’s aukción kalapács alá kerülő 135M Cabriolet is nemesi múlttal büszkélkedhet.

 

1939-ben készült, a kész Delahaye alvázra Henri Chapron műhelyében készült karosszériát ültettek. Az autó ráadásul egy különleges Grand Lux kivitel, mindössze 40 példány készült belőle. Mára jó, ha 20 darab épségben van. Egyedi ajtókat, lökhárítókat, szárnyakat és a vevő igényei alapján kialakított luxus utastér jellemezte a kivitelt.

Az elkészült autó ezután Portugáliába utazott, ahol Tristão Guedes de Queiroz, Foz második márkija ezzel az autóval lepte meg feleségét, kislányuk születése alkalmából. Az autót az ötvenes évekig használta a család, 1971-ben új tulajdonost kapott, aki feketére festette a kétszínű karosszériát. A nyolcvanas évek elején az autó ismét gazdát cserélt, teljes felújításon esett át és visszakapta eredeti színeit is. 1996-ban került mostani gazdájához.

A különleges Delahaye Szeptember 25 és 27 között kerül kalapács alá.

Fotók: RM Sotheby's