Idén tölti a 60-at a népszerű kisautómárka. Annakidején Sir Allec Issigonis sem gondolta volna, hogy az általa széles tömegeknek tervezett elérhető kisautóból stílusikon lesz. Pedig az lett. Olyannyira, hogy 60 évvel később, a legstílusosabb autók éves seregszemléjén a kaliforniai Monterrey-ben rendezett Concourse d' Elegance-on sorakoztak fel múlt és jövő Minijei.

 

Szikrázó kaliforniai napsütés, fodrozódó, azúrkék óceán, mediterrán stílusú villák. Amerika krémje büszkén mutatja meg a legszebb, legdrágább és legritkább autókat. Ez Pebble Beach.

Az elegánsan öltözött nézelődők között apró méregzsákok suhannak. Megérkeztek a klasszikus Mini Cooperek, amik Monte Carlo Rallyt nyertek, sorban halmozták a sportsikereket...

A kisautók fehér tetején büszkén virít a Union Jack. A ma Minijei is büszkén hordják hátsó lámpájukban...

A jelen és a jövő is megjelent Pebble Beach-en. A jövőre, 3000 példányban megjelenő Mini Cooper John Cooper Works GP, garantáltan a versenypályák ördöge lesz.

Az abszolút jövő pedig a Mini Cooper SE, teljesen elektromos hajtással. Nemcsak stílusos, nemcsak menő, hanem villámgyors és környezetbarát is. Boldog szülinapot Mini!