A Ford Mustang idén, április 17-én ünnepli 55. születésnapját. Óriási sikert hozott az oválos márkának, mára ikonikus modellé érett. Számos filmben is szerepelt, melyből az egyik legemlékezetesebb a San Francisco-i zsaru című film üldözési jelenete. A film 50. évfordulójára kiadott limiált szériás Mustang Bullit már Európában és hazánkban is elérhető. Egyik példányát vehette át a Ford Magyarországi márknagykövete, a legendás vízilabdázó, Dr. Kiss Gergely.

 

A különleges Mustang Bullit kivitel a filmbeli színnel megegyező Dark Highland Green fényezést kapott, 19 colos Torq Thurst típusú keréktárcsákon gördül, amik alól Brembo féknyergek vöröslenek. Az utastérben Recaro sportülésben foglalhat helyet a pilóta és 12 colos, digitális LCD műszeregység várja, a parancsokat. Az indításkor a különleges Bullit logó jelenik meg, amiből a kormányra és a csomagtérfedélre is jutott.

 

A motor egy 460 lóerősre tuningolt 5,0 literes V8-as, maximális forgatónyomatéka 529 Nm. Mindegyik modell sorszámozott.

 

Dr. Kiss Gergely példánya a K2196 sorszámú, a háromszoros világbajnok az egyetemes vízilabdázás és a magyar sport terén ugyanolyan legendává vált, mint a Mustang az 55 éves pályafutása alatt.

Forrás: Ford